Pinot Noir Stepp

Duitse wijnen

Duitse wijnen, wij krijgen er eigenlijk geen genoeg van. Als we kijken naar de omvang van de wijnproductie de rest van de wereld trouwens ook niet. Voor een belangrijk gedeelte bestaat het nog steeds uit verschillende vormen van Riesling, maar ook de rode wijnen komen steeds beter uit de verf.

Pfalz

Het wijngebied van Pfalz bestrijkt een 80 km lange strook op de oostelijke hellingen van het Haardtgebergte. De bodem waar de rijen wijnstokken aangeplant staan bestaat uit zandsteen, kalkhoudende leem en op sommige plekken graniet en leisteen. Qua omvang behoort de Pfalz tot een van de grootste wijngebieden in Duitsland; met 22.969 hectare staan ze op nummer twee.

Gerd Stepp

Men kent Gerd Stepp als adviseur en veelgevraagd jurylid bij wijnconcoursen, maar bovenal als eigenaar van wijngaarden in de Pfalz en wijnmaker. Na een carrière als wijnmaker bij de Marks & Spencer, koos Stepp ervoor samen met Mathias Gaul de familiewijngaarden in de Pfalz te gaan bewerken.

 

 

 

 

Pinot Noir Stepp

Stepp en Gaul hebben zich met deze Pinot Noir een goede dienst bewezen. De in Bourgogne stijl gemaakte wijn is mineralig, transparant, fluweelzacht en heeft veel klein rood fruit zoals aardbeien en kersen. Licht gekoeld drinken is aan te raden.

Waar smaakt het bij?

Eten we geroosterd wild? Pinot Noir Stepp. Een risotto met truffel? Pinot Noir Stepp. Kalf met paddestoelen? Pinot Noir Stepp.