Solo Rosso, Brindisi Riserva 2013

 

Solo Rosso Brindisi

De oude Grieken wisten het al; in Puglia is het goed wijn maken. Tot op de dag van vandaag wordt hier zeer veel wijn geproduceerd. Een groot gedeelte, maar liefst 90%, wordt verwerkt tot bulkwijn of mostconcentraat (om lichtere wijnen mee aan te maken). De overige 10% wordt gebruikt voor kwaliteitswijnen, waaronder de Solo Rosso Riserva.

Puglia

Puglia, door sommigen ook wel Apulië genoemd, is een van vruchtbaarste wijngebieden in Italië. De omstandigheden in het 400 km lange gebied langs de Adriatische zee zijn dermate gunstig dat opbrengsten van 400 hectoliter per hectare niet ongewoon zijn. Brindisi, de naamgever van deze wijn, is een van de 25 DOC's die het gebied rijk is. 

 

puglia wijngaarden

Negroamaro

In Puglia, en Brindisi is geen uitzondering, gebruiken ze met name Negroamaro en Primitivo. De Negroamaro levert dikwijls donkere (negro) en licht bittere (amaro) wijn op. Hoewel met weinig historie is de druif toch een favoriet van wijnboeren. Dit is te verklaren door de resistentie tegen ziektes, stabiliteit, en weerstand tegen droogte.

Waar smaakt het bij?

Hebben we een pittig gekruid stoofpotje staan? Solo Rosso Brindisi. Wat toch te drinken bij een kerrie gerecht? Solo Rosso Brindisi. Ook bij zachte kazen of klein wild is de Solo Rosso Brindisi niet te versmaden.